puppy zindelijkheidstraining - artikel - Dog dimension

6 Tips voor zindelijkheidstraining

Een zindelijke pup is toch wel erg prettig, maar wat moet je doen voor een goede zindelijkheidstraining? Lees hier 6 tips!

1. Routine, structuur en regelmaat.​

Het zijn de sleutelwoorden bij het zindelijk maken (en opvoeden) van je pup. Het is belangrijk om vaste tijden aan te houden waarop jouw pup naar buiten mag om zijn behoefte te doen. Welke vaste momenten je kunt aanhouden?

➝ Direct na het spelen
➝ Direct na het wakker worden
➝ Direct na het eten
➝ Ongeveer elke 2 uur even naar buiten

2. Een vaste plek

Neem je pup altijd mee naar hetzelfde plekje om zijn behoefte te doen. Zeker in het begin wanneer alles nog nieuw en spannend is, helpt het je pup zich veilig te voelen. Plus, zo leren ze nog sneller wat de bedoeling is van het naar buiten gaan.

Zindelijkheidstrainingstips voor puppy's - Artikel - Dog Dimension

3. Leer je pup zijn signalen herkennen

Wat de signalen zijn dat je pup een behoefte moet doen? Dit zijn voorbeelden van signalen die je kunt signaleren, je hoeft niet alles te zien. Vaak zie je maar één of twee signalen.

➝ Wanneer hij onrustig begint te worden en/of begint te drentelen
➝ Wanneer hij aan de grond gaat snuffelen
➝ Zodra hij door zijn hurken gaat!
➝ Als hij begint te piepen/blaffen
➝ Wanneer hij je blijft aanstaren

4, Blijven belonen

Beloon hem als hij zijn behoefte buiten doet! Met veel lof, zo enthousiast als je kunt en zelfs met wat lekkers. Elke keer weer. Dit zal hem aanmoedigen het gedrag te herhalen.

5. Heb geduld

Beloon hem als hij zijn behoefte buiten doet! Met veel lof, zo enthousiast als je kunt en zelfs met wat lekkers. Elke keer weer. Dit zal hem aanmoedigen het gedrag te herhalen.

6. een ongelukje kan gebeuren

Straffen, corrigeren en zelfs mopperen zijn uit den boze! Dit zal het proces alleen maar vertragen en je pup zal zeker niet begrijpen waarom jij zo lelijk doet, wat niet bevorderlijk is voor zijn vertrouwen in jou als eigenaar. Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jouw puppy en vereist toewijding en consistentie van de eigenaar.

Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van jouw puppy en vereist toewijding en consistentie van de eigenaar.

Wil jij ook de beste start voor je pup?
Schrijf je dan nu in voor de puppycursus aan huis!
Of schaf de eigen geschreven puppygids aan!

Deel dit bericht op facebook

Stel een vraag
1
Stel je vraag via de chat
Dog Dimension
Hoi 🙋‍♀️
Waar ben je precies naar op zoek?